Tea Tree olie als schoonmaakmiddel

Tea tree olie is een heerlijk product dat als schoonmaakmiddel gebruikt kan worden. Het ruikt fris en maakt je huis hygiënisch schoon en dit zonder giftige chemische middelen!

Een fris en schoon huis zonder het gebruik van chemische schoonmaakproducten is iets wat iedereen wel wil. Chemische schoonmaakproducten maken je huis goed schoon, maar zijn helaas ook vaak giftig, slecht voor je gezondheid en slecht voor het milieu. Geef daarom de voorkeur aan natuurlijke middelen want die bestaan ook! Tea tree olie is zo’n natuurlijk product die je kunt gebruiken bij de schoonmaak. Lees hieronder de krachten van tea tree olie, de veiligheid ervan en wat je er mee kan.

De krachten van tea tree olie als schoonmaakmiddel

Tea tree olie heeft een sterk ontsmettende werking. Dit betekent dat het ongewenste schimmels, bacteriën en virussen kan doden. Dankzij de ontsmettende werking kun je je hele huis hygiënisch schoonmaken. Tea tree olie is dus een erg effectief schoonmaakmiddel, en niet geheel onbelangrijk, het is nog milieuvriendelijk en 100% natuurlijk ook! Geen reden dus om het niet te gaan gebruiken.
Spons en doekje

Tea tree olie en veiligheid

Goed nieuws, Tea tree olie is helemaal niet giftig om als schoonmaakmiddel te gebruiken. Doordat de olie 100 % natuurlijk en milieuvriendelijk is, is het geheel veilig om te gebruiken. Eigenlijk kan je een schoonmaakmiddel met tea tree olie beschouwen als elk ander schoonmaakmiddel. Uiteraard moet je ook dit middel uit de buurt van kinderen en huisdieren houden.

Tea tree olie komt in een schoonmaakmiddel alleen verdund voor. Pure tea tree olie is namelijk zo sterk dat het niet verstandig is om onverdund te gebruiken. Let hier dan ook op als je zelf gaan mengen.

Verdun de tea tree olie

Tea tree olie is een krachtig middel met een sterke ontsmettende werking. Gebruik tea tree olie daarom altijd sterk verdund. Tea tree is onschadelijk voor je gezondheid, maar het is toch raadzaam om altijd rubberen handschoenen te dragen bij het poetsen zodat je handen niet constant blootgesteld worden aan deze etherische olie.

Wat kan je met tea tree olie schoonmaken?

Met tea tree olie kan je bijvoorbeeld je toilet of badkamer vrijmaken van bacteriën. Ook het aanrecht in de keuken wordt hygiënisch schoon met deze etherische olie. Een paar druppeltjes tea tree olie is al voldoende voor een groot resultaat. Lees hier hoe je een allesreiniger van de etherische olie maakt die je dan ook als een allesreiniger gebruikt! Verder zijn er vele schoonmaakproducten waar tea tree olie in verwerkt zit. Misschien nog niet algemeen bekend, maar in de supermarkt kun je ook allesreinigers en afwasmiddelen met tea tree olie vinden.

Wat je niet moet schoonmaken

Het is niet verstandig om ramen en spiegels met tea tree olie schoon te maken. Ook banken en stoelen met een stoffen bekleding zijn meestal minder geschikt voor tea tee olie. Wil je het toch proberen? Test de tea tree olie dan eerst op een onopvallend stukje om te kijken of het materiaal er niet onder lijdt.

Ongedierte op afstand houden

Tea tree olie heeft als schoonmaakmiddel iets extra’s. De geur van de olie houdt namelijk ongedierte op afstand!