Zelfgemaakte tea tree allesreiniger

Maak je huis weer fris en schoon met een zelfgemaakte tea tree olie allesreiniger!

Met tea tree olie kun je je keuken, badkamer en toilet weer hygiënisch schoon maken. De tea tree olie bevat namelijk ontsmettende eigenschappen waardoor allerlei slechte bacteriën, schimmels en virussen gedood worden. Tea tree olie is een prima product om te verwerken in een allesreiniger zodat je alle oppervlakten die ontsmet moeten worden, kunt ontsmetten. Zo’n tea tree allesreiniger kun je gemakkelijk zelf maken. Hoe maak je zo’n allesreiniger? Dat lees je hieronder.

Benodigdheden om je eigen tea tree allesreiniger te maken

Je heb niet veel spullen nodig om je eigen tea tree allesreiniger te maken. Het enige wat je nodig hebt is water, pure tea tree olie en een fles. Wat erg handig is, is om een fles te gebruiken met een spraykop.

Hoe je de allesreiniger maakt

Tea tree olie wordt nooit puur gebruikt om mee schoon te maken. Pure tea tree olie is veel te sterk en duur om bijvoorbeeld je hele badkamer mee te ontsmetten De tea tree olie gebruik je verdund met water. Door de erg krachtige werking van ervan is dit ook genoeg. Doe ongeveer 2 eetlepels pure tea tree olie in je schoonmaakfles en vul de rest van de fles met water.

Hoe gebruik je de allesreiniger?

SchoonmaaksprayBij oplossingen van water en olie geldt altijd: eerst schudden voor gebruik! Anders is de tea tree olie niet goed gemengd met het water. Verder gebruik je de reiniger op precies dezelfde manier als elke andere allesreiniger. Als je een allesreiniger gemaakt hebt met een spraykop, hoef je alleen maar te sprayen op oppervlakten die schoongemaakt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanrecht in de keuken, badkamer of toilet.

Houd de tea tree olie allesreiniger altijd uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Tea tree allesreiniger bewaren

De tea tree allesreiniger kan het beste op een donkere, koele en droge plaats bewaard worden. Het blijft dan zijn kracht behouden. Schud de allesreiniger elke keer goed voordat je hem gaat gebruiken.