Middel tegen muggen

Last van muggen? Houd ze voortaan op afstand met je eigen gemaakte anti muggen middel!

Het is echt vreselijk irritant als er constant muggen om je heen zwermen. Vooral omdat ze je ongevraagd op jeukende bulten trakteren. Er bestaan allerlei giftige en chemische middelen tegen muggen, maar maak liever je eigen natuurlijke middel! Je eigen middel tegen muggen maak je met tea tree olie. Dit middel werkt heel goed, is niet giftig of chemisch en niet slecht voor het milieu! Lees hieronder hoe je je eigen anti muggen middel maakt.

De spullen die je nodig hebt

Een middel tegen muggen heb je in een handomdraai gemaakt. Eigenlijk is het enige wat je daarvoor nodig hebt een bruin glazen potje en de olie die erin moet. Gebruik het liefst zo’n potje zoals die van je tea tree olie. Je kunt dan gemakkelijk je olie gedoseerd gebruiken. Het donkere glas is belangrijk zodat je het lang kunt bewaren. De chemische samenstelling van olie kan namelijk onder invloed van licht veranderen.

Ingrediënten

Je eigen middel tegen muggen bestaat uit 2 verschillende oliën. Tea tree olie en een notenolie. Tea tree olie is het middel dat insecten op afstand houdt, maar pure tea tree olie is niet goed voor je huid. Je hebt dus ook een dragerolie nodig. Dit kan elke notenolie zijn die je wilt. De meest gebruikte zijn echter olijfolie of amandelolie. Zie hieronder de verhoudingen.

  • 1 eenheid tea tree olie
  • 16 eenheden dragerolie zoals olijfolie of amandelolie

Dit betekent dat je per eenheid tea tree olie, 16 eenheden dragerolie gebruikt. Dus bijvoorbeeld: 1 eetlepel tea tree olie en 16 eetlepels dragerolie, of: 3 theelepels tea tree olie en 48 theelepels dragerolie.

Eerst testen voor gebruik

Voordat je je hele lichaam insmeert met je nieuwe middel tegen muggen, is het belangrijk om het eerst even te testen. Het komt niet vaak voor, maar sommige mensen kunnen van tea tree olie huiduitslag krijgen. Test daarom het anti muggen middel voor gebruik. Smeer hiervoor een klein beetje van het middel aan de binnenkant van je onderarm. Heb je na een half uur geen huiduitslag? Dan kun je het veilig gebruiken. Krijg je wel huiduitslag? Doe dan iets meer van de dragerolie bij je zelfgemaakte anti muggen middel en doe de test opnieuw.

Stekende mug

Hoe gebruik je het?

Smeer een kleine hoeveelheid van je zelfgemaakte middel tegen muggen op je huid. Het tea tree middel zal niet alleen muggen op afstand houden, maar ook teken en luizen. Een wandeling in het bos is vanaf nu veilig en zonder vervelende insecten!

Een muggenbult?

Heb je ondanks het tea tree middel toch een muggenbult gekregen? Lees dan hier wat je hier aan kunt doen.