Ongedierte verdrijven

Ongedierte verdrijf je het liefst met een natuurlijk middel. Bijvoorbeeld met tea tree olie!

Iedereen heeft wel een keer te maken met ongedierte in huis. Een invasie van ongedierte moet bestreden worden. Het is tenslotte niet hygiënisch om duizenden fruitvliegjes, mieren of zilvervisjes te hebben rondlopen. Veel bestrijdingsmiddelen zijn erg chemisch en niet alleen slecht voor jouw gezondheid, maar ook voor die van je huisdieren en het milieu. Het is daarom wenselijk om voor een natuurlijk middel te kiezen. Tea tree olie is een goed en natuurlijk middel dat ongedierte op afstand houdt en verdrijft. “Wat doet tea tree olie tegen ongedierte?” en “Hoe gebruik je tea tree olie?” zijn vragen die hieronder beantwoord zullen worden.

Tea tree olie en ongedierte

Tea tree olie zal het meeste ongedierte niet bestrijden, maar wel het ongedierte verdrijven. Dit betekent dat het ongedierte niet doodgaat, maar ergens anders heen zal gaan. Ongedierte kunnen de sterke geur van tea tree niet uitstaan en zullen op zoek gaan naar een andere leefomgeving. Als je regelmatig tea tree olie blijft gebruiken, zul je merken dat je huis geen ongedierte meer zal aantrekken. Zelfs spinnen blijven liever weg van de geur van tea tree olie! Heb je een ware ongedierteplaag te pakken? Dan kun je de plaag beter laten bestrijden en daarna tea tree olie gebruiken om nooit meer ongedierte in huis te krijgen.

Maak je huis onaantrekkelijk voor ongedierte

Het belangrijkste om ongedierte uit je huis te houden is door je huis heel goed schoon te houden. Een kruimel, of een stukje fruit op de fruitschaal is voor fruitvliegjes en mieren al voldoende om een bezoek te komen brengen. Wil je niet dat er ongedierte in je huis komt? Probeer ze dan buiten te houden met onderstaande tips.

Keuken schoonmaken

De keuken is de plek in huis waar het meeste voedsel ligt. Voedsel is hetgeen waar ongedierte op af komt, dus vooral in de keuken zul je de diertjes tegen kunnen komen. Het ongedierte dat zijn walhalla in de keuken vindt, zijn vooral mieren en fruitvliegjes. Deze diertjes kun je op afstand houden met tea tree olie. Maak daarvoor je aanrechtblad en de binnenkanten van je keukenkastjes regelmatig schoon met een tea tree allesreiniger.

Fruitvliegjes op stukje citroen

De afvalbak besprenkelen

De afvalbak is voor ongedierte de meest plezierige plek in huis. Als je een paar druppels tea tree olie in je afvalbak besprenkelt, is de afvalbak ineens niet meer aantrekkelijk voor ongewenst ongedierte.

Katoenen doekjes met tea tree olie

Heb je ontdekt waar het ongedierte je huis binnenkomt? Druppel dan een paar druppels tea tree olie op een katoenen doekje en leg deze op plekken waar ongedierte je huis probeert binnen te komen. Het ongedierte zal direct weer omdraaien bij het ruiken van de tea tree olie! Na ongeveer 4 weken zal de tea tree olie uitgewerkt zijn. Druppel de doekjes dan opnieuw en leg ze weer op de strategische plekken. Deze methode werkt uitstekend tegen mieren, spinnen en zilvervisjes.

Oliebrander

Vliegen en muggen verdrijf je met een oliebrander. Doe wat water met 2 of 3 druppels tea tree olie in de oliebrander. Steek het kaarsje in de oliebrander aan en al snel zullen de geuren zich in de kamer gaan verspreiden. Muggen en vliegen weten niet hoe snel ze weg moeten gaan! Vergeet niet om een raam open te zetten zodat de muggen en vliegen naar buiten kunnen.

Een fris en ongedierte vrij huis

Niets is prettiger dan thuis in een fris huis zonder ongedierte te zitten. Met tea tree olie ruikt je huis weer fris, en is ongedierte vrij. Je kunt tea tree olie ook als een natuurlijk en milieuvriendelijk schoonmaakmiddel gebruiken.