Tea Tree Olie Toepassingen

Tea tree olie is een goed middel om in te zetten tegen allerlei kwalen. Tea tree olie bevat eigenschappen die het lichaam kan helpen te genezen van verschillende ziektes. De voornaamste eigenschappen van tea tree olie is zijn schimmel- en bacteriedodende werking. Om deze reden is de olie heel succesvol bij schimmels en ontstekingen.

De Tea Tree Olie toepassingen zijn hieronder beschreven.

Uitwendig gebruik

Tea tree olie toepassingen zijn uitsluitend voor uitwendig gebruik. Het innemen van tea tree olie kan vreselijke gevolgen hebben. Voor uitwendig gebruik is het volkomen veilig.

Olie onverdund

De tea tree olie kan onverdund direct op de kwaal gesmeerd worden. Meestal moet het dagelijks herhaald worden tot de kwaal weg is. De olie heeft een pijnstillende en een jeuk verminderde werking. Voor insectenbeten is de olie erg geschikt.

Olie verdund

De olie kan verdund worden met een andere basisolie. Tea tree olie mengt zich prima met lavendelolie of rozemarijnolie. Je kunt ook een andere massageolie gebruiken om mee te verdunnen. De verdunde tea tree olie is geschikt om grotere stukken van het lichaam te behandelen. Verdunde tea tree olie is ook heel geschikt voor mensen die de pure variant niet zo goed kunnen verdragen.

Druppels in water

Een paar druppels in bad kan helpen tegen schimmelinfecties. Druppels olie kunnen ook in een voetenbadje gedruppeld worden voor voet- en nagel schimmels. Een stoombadje met tea tree olie druppels helpt om de ademhaling vrij te krijgen als je verkouden bent.

Mondwater

Tea tree olie doodt de bacteriën in je mond als je water met een paar druppeltjes tea tree olie gorgelt. Zorg ervoor dat je het mondwater weer uitspuugt. Het mag absoluut niet doorgeslikt worden! Een druppeltje tea tree olie in de tandpasta heeft ook een bacteriedodende werking in je mond.

Huisdieren

Huisdieren hebben veel dezelfde soort kwalen als mensen. Toch is tea tree olie gevaarlijk voor dieren. Vooral voor kleine dieren. Voor katten is tea tree olie zelfs giftig. Waarschijnlijk doordat ze klein zijn en weinig wegen. Er bestaan wel huisdierproducten waar tea tree olie in verwerkt is, maar dit is dan erg sterk verdund. Het is niet aan te raden om tea tree olie bij huisdieren te gebruiken. Doe je dit wel, wees dan heel erg voorzichtig.

Let op! Contra indicaties

  • Gebruik de tea tree olie gericht en alleen wanneer dit nodig is. Bij veelvuldig gebruik kan de olie voor huidirritaties zorgen.
  • Gebruik de tea tree olie niet als je hier allergisch voor bent. Dit kun je testen door een druppel tea tree olie op je onderarm te doen. Laat dit 24 uur inwerken. Als er geen reactie optreedt, ben je niet allergisch voor tea tree olie.
  • Gebruik de tea tree olie niet inwendig.
  • Gebruik de tea tree olie niet tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Er is nog niet genoeg bewijs dat de olie veilig is voor het ongeboren kindje.
  • Omdat tea tree olie een etherische olie is, kan je het beter niet bij baby’s gebruiken.
  • Gebruik tea tree olie niet bij katten en bij andere dieren alleen het veilige product dat speciaal voor dieren is ontwikkeld.
  • Houd de tea tree olie buiten bereik van kinderen.

Tea Tree Olie in het huishouden

Door de anti-sceptische werking van tea tree olie ook heel goed (verdund) toegepast worden als 100% natuurlijk en milieuvriendelijk schoonmaakmiddel.