Stinkende wasmachine

Schone was dat net uit de wasmachine komt, kan soms erg vies ruiken. De stinkende was geeft dan geen fris gevoel. Heb je ook wel eens last van dit probleem? Zoek dan niet verder voor de oplossing, maar lees verder!

Het is echt niet leuk als je wasmachine stinkt. Alles wat eruit komt, zal dan ook niet zo fris meer ruiken. De oplossing naar een frisse was en wasmachine lijkt eenvoudig: gebruik tea tree olie en alles ruikt weer fris! Maar wil je voor eens en altijd verlost zijn van die muffe geur? Dan is het beter om ook de oorzaak aan te pakken. Want als je weet waar die geur vandaan komt, kun je er blijvend iets aan doen! Laten we daarom eerst even in je wasmachine kijken om te kijken wat die muffe geur veroorzaakt en daarna hoe tea tree olie je kan helpen bij het verfrissen van je schone was.

Oorzaak van een stinkende wasmachine

Meestal is een schimmel verantwoordelijk voor de muffe geur van je net gewassen wasgoed. De schimmel zit dan ergens in de wasmachine waardoor je wasgoed de geur van de schimmel opneemt. Het is dus duidelijk dat de schimmel verwijderd moet worden. Want: als er geen schimmel zit, heb je ook geen last van stank. En de schimmel verwijderen kan gelukkig met tea tree olie. Maar eerst: “hoe komt die schimmel in je wasmachine?” Hieronder een aantal mogelijke oorzaken.

Te veel wasmiddel

Wasmiddel maakt je was schoon, maar overal waar te voor staan is niet goed. Zo ook bij het gebruik van wasmiddel. Bij te veel wasmiddel lukt het de wasmachine niet om al het zeep tijdens de spoelfase weg te spoelen. Het gevolg hiervan is dat er zeepresten in je wasmachine achterblijven. Deze achtergebleven zeepresten zijn een goede voedselbron voor bacteriën en schimmels. De schimmels zorgen er op hun beurt voor dat je wasmachine stinkt.

Wasverzachter

Wasverzachter komt pas vrij in de spoelfase. Het kan dus voorkomen dat niet al het wasverzachter weggespoeld wordt. De achtergebleven wasverzachter is een heerlijke voedselbron voor schimmel. Het gevolg is een stinkende wasmachine met stinkende was.

Altijd wassen met koud water

Wasmiddelen zijn tegenwoordig zo goed dat je was ook schoon wordt met koud water. Wassen met koud water kost misschien iets minder, maar je hebt daar ook sneller schimmelvorming bij.

De oplossing

Nu je weet wat de mogelijke oorzaak van de schimmel is, kun je de schimmel gaan verwijderen. Daarna is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de oorzaken van schimmelgroei zich niet meer voordoen. Want als je schimmel voorkomt, voorkom je ook een stinkende wasmachine!

Verwijder de schimmel met tea tree olie

Schimmel verwijderen begint bij een schone wasmachine. Maak eerst je wasmachine schoon met een schone, droge doek. Geef extra aandacht aan de rubberen ring. In de rubberen ring gedijen schimmels en bacteriën erg goed. Daarna kan je beginnen met het verwijderen van de schimmel met tea tree olie.

Dankzij de bacterie- en schimmeldodende eigenschappen van tea tree olie, is de schimmel in de wasmachine vrij gemakkelijk om te verwijderen. Doe hiervoor ongeveer 2 eetlepels tea tree olie in het waspoederlaatje van je wasmachine. Laat nu de wasmachine leeg draaien op minstens 60˚C. Droog daarna de rubberen ring en de binnenkant van de wasmachine goed af. De schimmel is nu weg, maar wil je de schimmel weghouden? Was je kleding dan regelmatig met tea tree olie.
Schone was

Wassen met tea tree olie

Je kleding zal weer fris ruiken als je voortaan bij elke was een theelepel tea tree olie toevoegt. Doe de olie dan in het waspoederlaatje of onder in je wasbol waar je wasmiddel in giet. In je wasbol doe je dus eerst de tea tree olie en daar bovenop giet je het wasmiddel. Dit om olievlekken in kleding te voorkomen. Tea tree olie blijft tenslotte een olie en olie maakt lelijke vlekken in kleding. Als je elke keer met tea tree olie wast, zal je wasgoed en wasmachine ontsmet en heerlijk fris ruiken!

Voorkom schimmelvorming

Het is natuurlijk beter om schimmel te voorkomen dan te verwijderen. Schimmel voorkom je door de wasmachine na elke wasbeurt goed droog te maken en het deurtje open te laten staan. Zorg ervoor dat er geen zeepresten, stofjes, pluisjes en haren in de wasmachine achterblijven. Dit kunnen immers allemaal voedselbronnen voor schimmels zijn. Ook het gebruik van tea tree olie tijdens de wasbeurten is goed om schimmel op afstand te houden.