Slechte Adem - Tea Tree Olie Behandeling

Slechte adem, of halitose, is een adem die onfris ruikt. Een slechte adem kan van tijdelijke aard zijn, bijvoorbeeld door voedsel, maar het kan er ook altijd zijn.

Oorzaak

Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben.

Bacteriën achter op de tong

Bacteriën uit voedselresten blijven achter op de tong zitten. Deze maken zwavel aan en dit ruikt bij anderen onfris.

Voedsel

Door het eten van knoflook, uien of bepaalde kruiden kan iemand tijdelijk uit zijn of haar mond ruiken.

Roken

Wat veel mensen wel weten, roken zorgt ook voor een onfrisse adem.

Droge mond

Ontstaat door te weinig speekselaanmaak. Veel mensen ruiken ’s ochtends ook uit hun mond. Dit komt doordat ’s nachts de speekselproductie afneemt. Mensen die alleen door de mond ademen, hebben ook grotere kans op een droge mond.

Slechte mond hygiëne

Gaatjes in de tanden en ontstoken tandvlees kan voor een slecht ruikende adem zorgen. Ook kunnen er door een slechte hygiëne voedselresten in de mond achterblijven wat niet bevorderlijk is voor een frisse adem.

Ziektes

Ziektes zoals diabetes, leverziektes, nierziektes, longziektes en verkoudheid kunnen voor een slechte adem zorgen.

Is een slechte adem besmettelijk?

Een slechte adem is gelukkig niet besmettelijk.

Symptomen

Een onfris ruikende adem wordt meestal door de directe omgeving opgemerkt. Sommige mensen merken dat ze vaak last hebben van een vieze smaak in de mond.

Hoe een slechte adem te voorkomen?

Een goede gezondheid en een goede mondhygiëne zijn het allerbelangrijkst om een slechte adem te voorkomen. Goede mondhygiëne houdt in dat de tanden 2 keer per dag gepoetst worden, dat er 1 keer per dag geflost wordt en dat 1 keer per dag de tong schoon geschraapt wordt met een tongschraper.
Een goede gezondheid behoud je door gezond te eten. Per dag genoeg drinken hoort hier ook bij, dan voorkom je meteen een droge mond!

Slechte adem – Tea Tree Olie behandeling

Doe een druppel tea tree olie op je tandpasta en poets hiermee je tanden. Doe dit 2 keer per dag totdat de slechte adem verdwenen is.

Een alternatief is om mondwater te maken door een paar druppels tea tree olie in een bekertje met water te doen. Gorgel 1 keer per dag met dit mondwater totdat de onfrisse geur verdwenen is.

Let op! Slik de tea tree olie nooit in. Spoel je mond na het poetsen of gorgelen goed met water!

Tea Tree Tandpasta

Vind je het gebruik van druppels tea tree olie toch een beetje eng? Geen nood. Er bestaat namelijk ook speciale tea tree tandpasta. Deze tandpasta bevat ook de 100% natuurlijke tea tree olie en geeft ook het gewenste resultaat.