Wratten - Tea Tree Olie behandeling

Een wrat is een eeltachtig bobbeltje op de huid. De meeste mensen hebben wel eens in hun leven een wrat gehad. Wratten verdwijnen spontaan vanzelf. Na 1 jaar is 80% verdwenen.

Oorzaken

De oorzaak van een wrat is een virus. Er zijn meerdere soorten virussen die verschillende wratten veroorzaken. De virussen zijn familie van het humaan papillomavirus (HPV). Er zijn wel 100 soorten HPV bekend. De wrat ontstaat na ongeveer 3 tot 6 maanden nadat het in contact gekomen is met het virus.

Zijn wratten besmettelijk?

Een wrat is besmettelijk. Het virus verspreidt zich door huid op huid contact. Als een wrat is opengekrabd, verspreidt het virus zich makkelijker. Op deze manier kunnen andere lichaamsdelen of mensen besmet raken. Volwassenen die als kind besmet zijn geweest met het virus, worden er immuun voor.

Wat zijn de symptomen van een wrat?

Een wrat ziet eruit als een klein bloemkooltje op de huid. Verder merk je helemaal niets van de wrat. Het jeukt niet, en doet ook geen pijn.

Hoe een wrat te voorkomen?

Volg onderstaande tips om wratten te voorkomen

  • Als je een wrat hebt, krab deze niet open om verdere besmetting te voorkomen.
  • Gebruik niet elkaars handdoek.
  • Het virus dat wratten veroorzaakt kan voorkomen in openbare zwembaden, douches en sauna‚Äôs. Draag hier altijd badslippers.
  • Droog de voeten altijd goed af.

Wratten – Tea Tree Olie behandeling

Tea tree olie kan helpen om wratten sneller te laten verdwijnen. Dit komt door de antivirale werking van tea tree olie. Volg de volgende instructies:

1. Breng met behulp van een wattenstaafje tea tree olie aan op de wrat. Op de voeten kan je pure tea tree olie gebruiken. Wratten die op andere delen van het lichaam zitten moeten met verdunde olie behandeld worden. Neem dan 1 deel water en 1 deel tea tree olie.
2. Herhaal het aanstippen van de wrat 3 keer per dag. De tea tree olie is een krachtig middel en kan de gezonde huid om de wrat irriteren. Als de huid erg begint te irriteren, kan je de tea tree olie nog meer verdunnen. Het is wel zo dat, hoe puurder de tea tree olie, hoe sneller de wrat verdwijnt.
3. Stip de wrat ook aan voor het slapen gaan. Om de tea tree olie zo goed mogelijk in te laten werken, kan de wrat bedekt worden met een gaasje of een simpele lucht doorlaatbare pleister.
4. Herhaal stap 1 t/m 3 totdat de wrat weg is. Bij genitale wratten is de tea tree olie veilig zolang er geen huidirritaties of wondjes zijn.