Schimmel in de badkamer

De favoriete plek van schimmel is in de badkamer. Het is er heerlijk warm en vochtig. Ideaal voor de schimmel, maar niet voor jou! Laat tea tree olie je helpen bij het verwijderen van deze schimmel!

Waar je schimmel hebt, ruikt het meestal erg muf. Niet fris dus. Daar komt bij dat schimmel schadelijk voor je gezondheid kan zijn! Probeer om schimmel altijd direct te verwijderen als je ontdekt dat je er last van hebt. Schimmel komt vaak voor in vochtige, warme badkamers.

Om schimmels te verwijderen, heb je niet altijd dure, chemische schimmeldodende producten nodig. Met sommige natuurlijke producten is het ook mogelijk. Tea tree olie is zo’n natuurlijk milieuvriendelijk product dat schimmel kan verwijderen. Wil je tea tree olie gebruiken bij het verwijderen van schimmel in jouw badkamer? Lees dan verder voor de instructies!

Tea tree olie doodt schimmels

Tea tree olie heeft als krachtige eigenschap dat het vele bacteriën, virussen en ook schimmels kan doden. Deze eigenschap komt erg goed van pas als je last hebt van schimmels. Hoe eerder je de schimmel behandelt met tea tree olie hoe beter.
Schimmel close-up

Hoe gebruik je tea tree olie bij het verwijderen van schimmel?

Ga direct aan de slag met tea tree olie zodra je schimmelplekken in je badkamer ziet. Wat je moet doen is een allesreiniger van tea tree olie maken. Maak de verhouding tussen water en tea tree olie iets sterker dan een gewone allesreiniger. Gebruik 4 eetlepels pure tea tree olie en vul verder aan met water. Spray dan 2 keer per dag de allesreiniger op de schimmel zonder na te spoelen. Herhaal dit totdat de schimmel verwijderd is.

Voorkomen van schimmel in de badkamer

Schimmels houden van slecht geventileerde, warme en vochtige ruimtes. De badkamer dus. Zorg er daarom voor dat je badkamer altijd goed geventileerd (raam open) is om schimmel te voorkomen. Ook is het beter om de verwarming uit te laten staan op tijden dat je geen gebruik maakt van de badkamer. Warme lucht houdt namelijk meer vocht vast dan koude lucht. Verder is het goed om je badkamer droog te houden. Droog daarom na het douchen, de muren, kitrandjes en de douche met een doek af. En je zult voortaan een schimmelvrije badkamer hebben!